Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΣΟΥΦΛΕ ΚΑΤΑΙΦΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο Καταΐφι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
150 γρ. μπέικον
500 γρ. μανιτάρια
2 φλιτζάνια γάλα εβαπορέ
4 αβγά
λιγο φρέσκο δεντρολίβανο 
200 γρ. γκούντα τριμμένη ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες και το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το μπέικον για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το αφήνετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και τέλος προσθέτετε τα μανιτάρια. Τα ανακατεύετε τακτικά μέχρι να μαλακώσουν και κατεβάζετε από την φωτιά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε το δεντρολίβανο και τα τυριά και αλατίζετε ελαφρά το μείγμα.

Ανοίγετε προσεκτικά το καταΐφι με τα δάκτυλα σας ώστε να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες μεταξύ τους και να γίνει αφράτο και το χωρίζετε σε δύο μέρη. Στρώνετε τη μισή ποσότητα στο ταψί (διάμετρο 26 εκ. περίπου)


Πιέστε με το χέρι σας για να γίνει το καταΐφι συμπαγές. Ραντίζετε με το μισό βούτυρο και στη συνέχεια το απλώνετε παντού με ένα πινέλο. Ρίχνετε τη γέμιση και την απλώνετε παντού.
Σκεπάζετε με το υπόλοιπο καταΐφι και περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Πιέστε καλά με μια σπάτουλα το καταΐφι για να γίνει και στη συνέχεια περιχύνετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το απλώνετε παντού με το πινέλο.

Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά με το γάλα, αλατίζετε, ρίχνετε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το μείγμα το ταψί. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 50 με 55 λεπτά περίπου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

nostimo fenete mmmmm.....