Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κουνέλι κομμένο σε μερίδες 
(6 - 8 μερίδες)
1 κεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
δεντρολίβανο και μαντζουράνα
1 ποτ. Μαυροδάφνη
λίγο ξύδι
2 ποτ. ζωμό λαχανικών
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
μαιντανό




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ενα τιγάνη με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κουνέλι να ροδίσει και απο τις δύο πλευρές. Οταν έχουν σγεδόν ροδίσει ρίχνουμε το δεντρολίβανο, μαντζουράνα και το σκόρδο να βγάλουν το άρωμα τους και σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι. Τα αφήνουμε να παρουν μια βράση και τελος αλατοπιπερώνουμε.


Σε ενα σκεύος με καπάκι (ή σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο) ρίχνουμε το κουνέλι με την σάλτσα και το βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Ξεσκεπάζετε και αφήνετε να μειωθούν τα υγρά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 20 λεπτά.


Λίγο πριν το βγάλετε απο τον φούρνο πασπαλίστε με τον μαιντανό.


Μπορείτε να σερβήρετε με χυλόπιτες


Δεν υπάρχουν σχόλια: