ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το φινόκιο, το κόβετε στα τέσσερα και το σιγοβράζετε σε 500 ml νερό για 10-15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε για 1-2 λεπτά το πιπέρι με τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε το φινόκιο μαζί με το νερό που έβρασε. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Περνάτε το περιεχόμενο του τηγανιού από το μπλέντερ και αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το πατέ ελιάς σε ένα μπολ και ρίχνετε το ψωμί. Ανακινείτε καλά το μπολ ώσπου να καλυφθούν όλοι οι κύβοι ψωμιού. Τους τοποθετείτε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί φούρνου και ψήνετε στους 190οC για 8-10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα κρύα με ψιλοκομμένο μάραθο και κρουτόν ελιάς.
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Γκασπάτσο φινόκιου με ούζο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το φινόκιο, το κόβετε στα τέσσερα και το σιγοβράζετε σε 500 ml νερό για 10-15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε για 1-2 λεπτά το πιπέρι με τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε το φινόκιο μαζί με το νερό που έβρασε. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Περνάτε το περιεχόμενο του τηγανιού από το μπλέντερ και αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το πατέ ελιάς σε ένα μπολ και ρίχνετε το ψωμί. Ανακινείτε καλά το μπολ ώσπου να καλυφθούν όλοι οι κύβοι ψωμιού. Τους τοποθετείτε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί φούρνου και ψήνετε στους 190οC για 8-10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα κρύα με ψιλοκομμένο μάραθο και κρουτόν ελιάς.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου