ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το λεμονόχορτο από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα, τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και τη βάζετε στο μπλέντερ. Την περνάτε από ψιλό σουρωτήρι, τη βάζετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη σούπα σε παγωμένα μπολ, με λεπτές φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Τρίτη 16 Μαρτίου 2010
Βισισουάζ με λεμονόχορτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το λεμονόχορτο από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα, τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και τη βάζετε στο μπλέντερ. Την περνάτε από ψιλό σουρωτήρι, τη βάζετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη σούπα σε παγωμένα μπολ, με λεπτές φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου