Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ










ΥΛΙΚΑ

2 φυλλα κουρού

6 κρεμμύδια μεγάλα

10 φέτες μπέικον

200 γρ.Κεφαλοτύρι σε κομματάκια

2 αυγά

1 μικρή κρέμα γάλακτος ή λίγο εβαπορέ (για πιό ελαφρύ)


σουσάμι












    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με τα υγρά τους σε χαμηλή φωτιά (όχι λάδι).
    2. Αφού αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και τα γυρνάμε όλα μαζί να τσιγαριστούν με το λίπος του μπέικον.
    3. Σβήνουμε και αφήνουμε στην άκρη το τηγάνι.
    4. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε στο τηγάνι και τέλος τα κομματάκια κεφαλοτύρι.
    5. Στρώνουμε το ένα φύλο κουρού ρίχνουμε το μείγμα, σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και αλείφουμε με λίγο λάδι και σουσάμι.
    6. Ψήνουμε στους 170 περίπου για 1 ώρα.
    Η γεύση είναι απίθανη την τρώνε και τα παιδιά χωρίς να καταλαβαίνουν το κρεμμύδι.



    Δεν υπάρχουν σχόλια: