Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Υπάρχει κάποιος που να μην αγαπάει τους κεφτέδες; Οι δικοί μου πάντως τους τρώνε σαν στραγάλια......
Βέβαια, επειδή προσέχουμε την γραμμή μας ( έτσι λέω... αλλά μεταξύ μας, όταν βαριέμαι το τηγάνισμα) μερικές φορές τα τρώμε μαγειρεμένα στο φούρνο. Είναι εξίσου νόστιμα και δεν σε πιάνουν οι τύψεις τρώγοντάς τα! Δοκιμάστε τα!!!!!






ΥΛΙΚΑ
500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο

1 αυγό

6 φέτες ψωμί του τόστ

μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο δυόσμο
 
μπαχαρικά της αρεσκείας σας: κύμινο, κόλιαντρο, ρίγανη........

1 κουταλιά σούπας ξύδι

1/2 ντομάτα τριμμένη

1 χούφτα τυρί ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο


Για την σάλτσα γιαουρτιού:

1 κεσεδάκι γιαούρτι

1 1/2 ντομάτα τριμμένη

λίγο αλατοπίπερο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε το ψωμί σε λίγο νερό. Στίβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε μια λαδόκολλα ελαφρά λαδωμένη.
Πλάθουμε, με χέρια επίσης ελαφρά λαδωμένα, κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου 15'.
Στο διάστημα αυτό, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ντομάτα και λίγο αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε πάνω απο τα κεφτεδάκια τη σάλτσα και ξαναψήνουμε για άλλα 20' περίπου.

Μπορούμε να παραλείψουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, οπότε ψήνουμε τα κεφτεδάκια περίπου 30΄.
Γαρνίρουμε απο πάνω, αν θέλουμε με γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα γλυκιά ή με τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.
Καλή επιτυχία!!!!

1 σχόλιο:

Kabamarou είπε...

File mou Manoli(Olimpioniki).Kalo KOYRAGIOOOOO!!!!!!