Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού πουρέ πατάτας
2 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
4 κουτ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 αυγό χτυπημένο
½ κιλό κιμά
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
2 μέτρια κρεμμύδια
6 μικρές πατάτες
½ φλιτζάνι βούτυρο
μια μικρή φιάλη μπύρα
φύλλο δάφνης    
 





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προσθέτετε στον πουρέ το βούτυρο, το γάλα και το αυγό. Χτυπάτε το μείγμα και προσθέτετε τον κιμά αλάτι πιπέρι ρίγανη και ζυμώνετε το μείγμα. Αφήνετε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα να σφίξει.



Πλάσετε το μείγμα με υγρά χέρια σε μέτρια μπιφτέκια και τα βάζετε σε λαδωμένο λαδόχαρτο η ένα λαδωμένο ταψάκι.

Ζεστάνετε σε τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τα μπιφτέκια.

Καθαρίζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Σοτάρετε στο ίδιο τηγάνι και τα κρεμμύδια ώσπου να ξανθύνουν.

Βάζετε σε γιουβέτσι τα κρεμμύδια και τις πατάτες εναλλάξ αλάτι και πιπέρι, 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό, τη μπύρα και το φύλλο δάφνης.

Σκεπάζετε και αφήνετε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Βάζετε πάνω από τις πατάτες τα μπιφτέκια και αφήνετε να ψηθούν μαζί για για 20 λεπτά περίπου ώστε να ψηθούν τα μπιφτέκια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: