Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ










ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο Κοτόπουλο
50 γρ. αλεύρι

100 γρ. κρεμμύδια

100 γρ. μανιτάρια
200 γρ. ντομάτα
100 γρ. λάδι
100 γρ. άσπρο κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι








ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Τεμαχίζουμε το ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ σε τέσσερις μερίδες.

- Το αλατίζουμε και το αλευρώνουμε απ’ όλες τις πλευρές.

- Το σοτάρουμε σε αντικολητικό τηγάνι με λίγο λάδι.

- Στη συνέχεια το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε στο ταψί.

- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε με λίγο λάδι χωριστά.

- Τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

- Βάζουμε και τη ντομάτα και το κρασί και τα ψήνουμε όλα μαζί στο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά.

- Μίση περίπου ώρα πριν το τέλος, προσθέτουμε και τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες και τα έχουμε σοτάρει και αυτά ελαφρά.

- Το σερβίρουμε με ρύζι ή και σκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: