Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουτάκι μπύρα μεγάλο
  • αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
  2. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  3. Το βάζουμε σε μια πλατιά κατσρόλα και το σκεπάζουμε με την μπύρα.(μπορεί να μην πάρει όλο το κουτάκι)
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και σιγοψήνουμε , περίπου 1,5 ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό δεν θέλει ούτε λάδι, ούτε βούτηρο, ούτε νερό. Η μπύρα παίρνει όλη την μυρωδιά του κοτόπουλου. Νομίζεις οτι είναι ψητό και τρώγεται άνετα και την επόμενη μέρα. Το σερβίρουμε με πατάτες ή ρύζι αλλά και με πουρέ.
Για να είναι η συνταγή ελεύθερη γλουτένης, χρησιμοποιήστε μπύρα χωρίς γλουτένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: