Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Μακαρονάδα του Ψαρα




ΥΛΙΚΑ

15-20 μύδια 
1/2 κιλό γαρίδες
1 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 πιπερίτσα καυτερή 
2 κονσέρβες ντοματάκια 
1/2 ματσάκι μαϊντανός 
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε 
4 κουταλιές βούτυρο 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μύδια πολύ καλά από τα "μαλλιά", τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με νερό και αφήνετε να βράσουν. Χωρίζετε τη σάρκα από τα όστρακα και τα αφήνετε στην άκρη. Βάζετε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνετε τις γαρίδες τις αφηνετε να παρουν μια βρασει.

Τις στραγγίζετε και τους αφαιρείτε το κέλυφος της ουράς και το κεφάλι. 


Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει, προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί και ρίχνετε την ντομάτα, ανακατεύετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Εάν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες και ψήνετε μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά ρίχνετε το μαϊντανό.

Βράζετε τα μακαρόνια τα τσιγαρίζετε με βούτηρο και περιχίνετε μετη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: