Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Λαζάνια με λαχανικά και ανθότυρο


ΥΛΙΚΑ
για 4-6 μερίδες

400 γρ. λαζάνια (περίπου 15 κομμάτια)
500 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ψιλό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
1 πράσο ψιλοκομμένο
400γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες  με το χυμό τους
1 φλ. ανθότυρο θρυμματισμένο
1 φλ. γραβιέρα τριμμένο 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι , πάπρικα
3 αυγά
300 ml. γάλα εβαπορέ







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το πράσο αλατοπιπερώνουμε και όταν μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό. Πασπαλίζουμε με πάπρικα. Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά για 5-6 λεπτά ακόμη.

Στρώνουμε τα λαζάνια στο ταψί. Βάζουμε μια στρώση από τα λαχανικά . πασπαλίζουμε με λίγη γραβιέρα και λίγο ανθότυρο θρυμματισμένο. Συνεχίζουμε έτσι για μια στρώση ακόμη και τελειώνουμε με μια στρώση λαζάνια. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Πάνω από τα λαζάνια βάζουμε το ανθότυρο και τη γραβιέρα και περιχύνουμε με τη κρέμα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45  λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: