Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ





Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι σπάλα
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- χυμός από ένα λεμόνι
- αλάτι-πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- καρότο-σέλινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

- Πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μερίδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις μεριές, προσθέτετε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και λίγο σέλινο (καλό είναι τα λαχανικά να μην τα βάλετε από την αρχή στην κατσαρόλα γιατί θα λιώσουν.)
- Βάζετε λίγο νερό αλατοπίπερο, 1 φύλλο δάφνης ,κλείνετε το καπάκι και αφήνετε το κρέας να σιγοψηθεί για 2 ώρες περίπου ή αν το βάλετε στη χύτρα για 35-40 λεπτά περίπου.
- Διαλύετε λίγο αλεύρι στο χυμό του λεμονιού, προσθέτετε στο μίγμα λίγο ζουμί από το κρέας , ανακατεύετε καλά να γίνει χυλός και περιχύνετε στο κρέας, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και σερβίρετε.
- Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες τηγανητές ή με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: