Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Βισισουάζ με λεμονόχορτο





Υλικά (για 4 άτομα) • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα • 50 γραμμ. βούτυρο • 50 γραμμ. φρέσκο κόλιανδρο • 275 γραμμ. μικρές πατάτες (κομμένες σε κύβους) • 850 γραμμ. ζωμό λαχανικών • 150 ml γάλα • 4 κλωνάρια σχοινόπρασο • 4 κλωνάρια λεμονόχορτο • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι • 1 λεμόνι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το λεμονόχορτο από τα χοντρά εξωτερικά φύλλα και το ψιλοκόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το λεμονόχορτο, τα κρεμμύδια και τις πατάτες και σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το γάλα, τα φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφήνετε τη σούπα να κρυώσει και τη βάζετε στο μπλέντερ. Την περνάτε από ψιλό σουρωτήρι, τη βάζετε σε μπολ και την αφήνετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τη σούπα σε παγωμένα μπολ, με λεπτές φέτες λεμονιού και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: