Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γκασπάτσο φινόκιου με ούζο





Υλικά (για 4 άτομα) • 500 γραμμ. φινόκιο • 1 κρεμ-μύδι, ψιλοκομμένο • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα • 1-2 σκελίδες σκόρδο • ½ κ.κ. πιπέρι πράσινο • 1 κ.σ. μαραθόσπορους • 100 ml ούζο • 1 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι χοντρό • 4 φέτες ψωμί τσιαπάτα, σε κύβους • 1 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.σ. πατέ ελιάς.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε το φινόκιο, το κόβετε στα τέσσερα και το σιγοβράζετε σε 500 ml νερό για 10-15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε για 1-2 λεπτά το πιπέρι με τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το κρεμμύδι. Ρίχνετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για ακόμη 2-3 λεπτά. Σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε το φινόκιο μαζί με το νερό που έβρασε. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Περνάτε το περιεχόμενο του τηγανιού από το μπλέντερ και αφήνετε τη σούπα στο ψυγείο έως ότου κρυώσει. Ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το πατέ ελιάς σε ένα μπολ και ρίχνετε το ψωμί. Ανακινείτε καλά το μπολ ώσπου να καλυφθούν όλοι οι κύβοι ψωμιού. Τους τοποθετείτε σε ταψάκι καλυμμένο με χαρτί φούρνου και ψήνετε στους 190οC για 8-10 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα κρύα με ψιλοκομμένο μάραθο και κρουτόν ελιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: