Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Φρέντο παντζαριού με γιαούρτ





Υλικά (για 4 άτομα) • 500 γραμμ. παντζάρια • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2 κ.σ. ελαιόλαδο • 100 γραμμ. γιαούρτι πρόβειο • 1 σκελίδα σκόρδο • 1 κ.κ. σάλτσα χορσράντις • 500 ml χυμό μήλου • 2 κ.σ. ξίδι από μοσχοφίλερο • Δυόσμο για γαρνίρισμα.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζετε τους βολβούς από το παντζάρι και τους τρίβετε στον χοντρό τρίφτη. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2 λεπτά και ρίχνετε το τριμμένο παντζάρι. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το ξίδι και ένα ποτήρι νερό. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσει καλά. Το χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό μήλου και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Ανακατεύετε καλά το γιαούρτι με το σκόρδο και τη χορσράντις. Σερβίρετε τη σούπα σε παγωμένα ποτήρια με μία κουταλιά από το μείγμα γιαουρτιού. Γαρνίρετε με δυόσμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

mmmmmhhhhhhh