Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Γερμανική Λουκουμάδες – Krapfen

ΥΛΙΚΑ


½ φλ. Γάλα
       1 μαγιά (20 γρ)
¼ φλ.Ζάχαρη 
2 ½ φλ.Φαρίνα 
¼ φλ. Βούτυρο 
1 πρέζα αλάτι
3 κρόκους αυγό
1 κουτ. ρούμι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
150 γρ μαρμελάδα από βερίκοκο
Λάδι για τηγάνισμα
Ζάχαρη άχνη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα. Παίρνουμε το μισό (χλιαρό) προσθέτουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά ζάχαρη, λίγο αλεύρι και τα ζυμώνουμε να γίνει μια ελαφριά ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένο μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τους κρόκους, το ρούμι, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι και τα ζυμώνουμε όλα καλά να γίνει μια ελαφριά ζύμη με φουσκάλες. Προσθέτουμε στο τέλος το μείγμα με τη μαγιά και τα ζυμώνουμε ακόμα λίγο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20’.
Πλάθουμε τη ζύμη σε φέτες 1 εκ ύψος.
Χρησιμοποιούμε εργαλείο στρογγυλό με διάμετρο 6 εκ και κόβουμε κομμάτια σε κύκλο. Βάζουμε μια κουταλιά (τσαγιού) μαρμελάδα στο μισό του κύκλου σε κάθε πιτούλα. Καλύπτουμε με ακόμα ένα κομμάτι από πάνω σαν να ήταν σάντουιτς. Πατάμε ελαφρά γύρω γύρω να κλείσει η ζύμη.
Πατάμε με νέο στρογγυλό εργαλείο, μικρότερο από πριν (5 εκ).
Τ’ απλώνουμε σε μια πετσέτα και τ’ αφήνουμε για ακόμα 20’ να 
φουσκώσουν.
Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι για τηγάνισμα για 3’ στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά..



2 σχόλια:

Unknown είπε...

mou exei anoixei i orexi!!! erwthshs: anti gia roumi an den exoume ti allo mporoyme na baloyme?

AG είπε...

cognac, metaxa i aplos ligi banilia, simera ta ekana kai ewala gia gemisi krema banilia tis stigmis kai itan episis poli kala. ithela na ta wgalo foto alla den prolawa.